Matematik

kan en et program gøre dette ?

28. september 2010 af 215 (Slettet)

kan et program dreje en funktion 360 grader for en bestemt punktmængde? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#0

Hvad er det helt præcist, at du ønsker at gøre?


Svar #2
28. september 2010 af 215 (Slettet)

 Jeg har funktionen f(x)= 0,12 * sqrt(16-x^2) som jeg skal beregne volumet af til punktmængden x tilhører [0;4], ville bare grafisk vise det..


Brugbart svar (1)

Svar #3
28. september 2010 af Mimical (Slettet)

Ja, Maple kan. Således gør du: Tools -> Tutors -> Calculus - Single Variables -> Volume of Revolution . . .

Her  har du mulighed for at indtaste to funktioner + punktmængden. Indtast i den første funktion følgende:

0.12*sqrt(16-x^2)

og i værdierne a = 0 og b = 4

Vedhæftede er lavet i Maple 14 og eksporteret som jpg fil.

Vedhæftet fil:plot.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #4
28. september 2010 af Mimical (Slettet)

Du kan selvfølgelig i Maple tage din mus og dreje dit plot i alle tænkelige retninger. Her er en mulighed mere af samme funktion.

Vedhæftet fil:plot2.jpg

Svar #5
28. september 2010 af 215 (Slettet)

 Hvor kan man hente det ?


Brugbart svar (0)

Svar #6
28. september 2010 af Mimical (Slettet)

Der er mange skoler og højere læreranstalter der har licens til det, bl.a. Københavns Universitets Matematiske afdeling.


Svar #7
28. september 2010 af 215 (Slettet)

 simpel gymnasie elev har ikke råd til dette...


Skriv et svar til: kan en et program gøre dette ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.