Matematik

nem måde at regne prosent

28. september 2010 af kongeand (Slettet)

hej er der nogle der har en nem måde at rege prosent på er nemli ikke så god til det på forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. september 2010 af mette48 (Slettet)

Hvi du har nogenlunde styr på ligninger, vil jeg anbefale at du altid bruger samme udgangsligning når du regner mer procent

25 % moms af 700 kr find momsen

beløb * %tallet / 100 = momsen

700*25/100=moms

af 400 betales 56 kr i rente       find rente5

400 * x /100=56    x er renteprocentes

34 i % af 680

680 * x /100=34  x er den ønskede %

pris med moms er 625 kr moms 25% hvad er prisen uden moms

pris+moms=pris med moms             pris x

x + x*25/100=625

Læg mærke til at jeg altid ganger med %en og deler med 100. Det gør jeg fordi procent betyder pr hundrede. Man skal altså finde ud af hvor mange gange der er 100 og så gange det med procenten.

Jeg håber det kan hjælpe dig lidt


Skriv et svar til: nem måde at regne prosent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.