Matematik

Løse differensligning med a=1

28. september 2010 af Antox (Slettet)

Hej :-)

Jeg sidder med en opgave, hvor jeg skal løse følgende differensligning:

xt+1 - xt + 3 = 0, x0=3

Jeg tænkte først, at jeg ville omskrive den til: xt+1 = xt+3 og så benytte min formel: xt = at(x0-b/(1-a))+b/(1-a), men det kan jeg jo ikke for a=1. Der må være en anden metode, hvorved jeg kan løse den, men hvilken?

Ifølge facitlisten, skulle det give xt = -3t+3


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

Der er konstant differens -3 mellem to nabopunkter

xt+1 - xt = -3 ,

så punkterne ligger på en ret linie med hældning -3 . Konstanten bestemmes ud fra x0 = 3 .

Tænk på xt som funktionsværdier for en funktion f(t) .


Svar #2
30. september 2010 af Antox (Slettet)

Tak for hjælpen!


Skriv et svar til: Løse differensligning med a=1

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.