Matematik

haster! haster! bestem den løsning til differentialligningen

28. september 2010 af Forou (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Er der ikke nogen der vil hjælpe med at bestemme den løsning differentialligningen.  Jeg har lavet noget af det, men kan ikke rigtig få det til at gå op....... 

Håber I vil hjælpe

 y''+2y'+5y=0 der

opfylder

y(0)=1 og y''(0)=2


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. september 2010 af peter lind

Brug et CAD værktøj til det.


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. september 2010 af kieslich (Slettet)

da y(0) = 1 og Y''(0) = 2 fås ved indsættelse i diff.ligningen at y'(0) = -7/2.

brug i TII  : desolve(y''+2y'+5y=0 and y(0)=1 and y'(0)=-7/2,t,y)       


Svar #3
28. september 2010 af Forou (Slettet)

vi må ikke bruge nogen former for lommeregner el pc-programmer.....


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. september 2010 af peter lind

Hvis man har en differentialligning y''+ay+b= 0 kaldes polynomiet x2+ax+b, det karakteristiske polynomium til differentialligningen. Hvis rødderne i dette polynomium er r1 og r2 kan løsningen skrives som c1er1x+c2er2x hvor c1 og c2 er integrationskonstanter. Det kan vises ved at sætte ind i ligningen.


Skriv et svar til: haster! haster! bestem den løsning til differentialligningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.