Matematik

differential ligninger hjælp!!!

28. september 2010 af Lulluu23 (Slettet) - Niveau: A-niveau

 min opgave lyder:

hvis en species A reagerer til B, der derpå reagerer til C, kan deres koncentrationer være defineret ved differentialligningerne:

(1)  d[A] / dt =  -k1[A]

(2)  d[B] /dt = k1[A] - k2[B]

(3)  d[C] / dt = k2[B]

a) antag at konstanterne k1 og k2 er forskellige. antag endvidere [A]=A0, [B]=[C]=0 til t=0. integrer først ligning (1) med denne begyndelsesbetingelse. 

indsæt derpå resultatet i ligning (2) og integrer den med hensyn til [B(t)], med den angivne begyndelsesbetingelse. afslut med samme procedure for (3).

hvad skal jeg gøre?? kan slet ikke se det hjælp please


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. september 2010 af Erik Morsing (Slettet)

du kender vel ligningen dy/dt=-k*y, k>0 ?? Separer de variable


Svar #2
28. september 2010 af Lulluu23 (Slettet)

 kender den godt men kan ikke se hvordan den skulle hjælpe mig ?


Skriv et svar til: differential ligninger hjælp!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.