Matematik

Hjælp søges til spg. vedrører vektorer, linjer, cirkler og afstande!

28. september 2010 af HFLyngdal (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle

Jeg søger lidt hjælp til nogle blandede opgaver, som vedrører vektorer, linjer, cirkler og afstande.

1) I trekant ABC har vinkelspidserne A(7,10), B(3,2), C(15,2). Angiv en ligning for midtnormalerne. Jeg har fundet midtnormalerne, men hvordan angiver jeg så en ligning for disse?

2) Linjen m går gennem punkterne A og B. Bestem med 2 decimaler afstanden fra C til m, når A(2,1), B(6,8) og C(17,15)

3) En cirkel har ligningen (x+4)2+(y-2)2=25. Punktet Q har x-koordinaten -5/2. Bestem en ligning for cirkeltangenten i Q. Her er jeg lidt lost, skal jeg ikke bruge en y-koordinat for at løse opgaven? Og er radius 25 eller er det kvadratrod 25 altså 5?

4) Bestem arealet af den trekant, der updspændes af vektorerne:

 a) a = (-3,1) og b=(2,1)
 b) a = (-1,13) og b=(2,3)

Hvordan finder jeg arealet af disse ?

Jeg håber meget er der er nogle der vil hjælpe mig, jeg har virkelig brug for hjælp med det her :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

1) Bestem 1 punkt og hældningen for hver midtnormal, hvorved ligningen for hver midtnormal kan bestemmes.

3) Når du kender x-koordinaten for punkt Q kan du jo beregne y-koordinaten, da punktet ligger på cirklen, hvis ligning du kender. Cirklens ligning er (x-a)2 + (y-b)2 = r2 , hvor r er dens radius, og (a,b) er dens centrum .


Svar #2
29. september 2010 af HFLyngdal (Slettet)

Så får jeg y = -2,77 eller 6,77, rigtigt ?


Svar #3
03. oktober 2010 af HFLyngdal (Slettet)

Er der virkelig ingen der kan hjælpe ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2 -- I hvilket spørgsmål?


Svar #5
03. oktober 2010 af HFLyngdal (Slettet)

Et nyt :D

Vis, at cirklen med ligningen x^2+6x+y^2-2y=15 er indskreven i trekanten med vinkelspidserne A8-2,8), B(-18,-4) og C(7,-4) ?


Brugbart svar (0)

Svar #6
03. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#5 -- Så i #2 forventede du, at vi skulle kunne gætte det nye spørgsmål?

Find først centrum og radius for den ved ligningen givne cirkel. Find dernæst centrum og radius i trekantens indskrevne cirkel, og vis at den har samme centrum og radius som den første cirkel.


Svar #7
03. oktober 2010 af HFLyngdal (Slettet)

Nej, regnede selv #2 ud, men fandt så ud af, at jeg manglede et spørgsmål :)
Den givne cirkelligning, er lig med den indskrevne cirkel. Men hvordan skal jeg bevise, at den virkelig er indskreven, altså at den tangerer trekantens sider ?


Skriv et svar til: Hjælp søges til spg. vedrører vektorer, linjer, cirkler og afstande!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.