Matematik

ligninger med 2 ubekendte

28. september 2010 af ma1704 (Slettet) - Niveau: B-niveau

hjælp hurtigt tak :) hvad betyder det når der står, differensen mellem to tals sum og de samme to tals differens er 10. produktet af de to tal er 50. du skal bestemme de to tal. hvordan gør jeg det ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. september 2010 af mathon

...du skal jo huske folkeskolens lærdom
om, hvad sum og differens betyder  ;-)


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. september 2010 af Anxyous (Slettet)

 a*b = 50

(a+b) - (a-b) = 10


Svar #3
28. september 2010 af ma1704 (Slettet)

 jeg kan ikke huske hvad det betyder og ønsker derfor hjælp til at få det oversat så jeg forstår det ? 


Svar #4
28. september 2010 af ma1704 (Slettet)

mange tak for hjælpen :)  


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. september 2010 af mathon

             a  +  b  = c
                          sum

             a - b =    c
                        differens
       
              a · b =   c
                        produkt
 

..................................

                                         to tals sum                           samme tals differens               samme tals produkt

                                           (x + y)                                          (x - y)                                        x·y

differensen mellem
sum og differens                                          (x + y) - (x - y) = 10

produkt                                                            x · y = 50

                                


Skriv et svar til: ligninger med 2 ubekendte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.