Matematik

At gøre prøve

29. september 2010 af diamante (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej jeg sidder med en opgave som driller lidt, håber der er nogen der kan hjælpe.

opgaven lyder således:

En differentialligning er givet ved:

y ' = 28-7y

vis, at funktionen f(x)=5*e-7x+4 er en løsning til differentialligningen. Med g(x) betegnes den løsning til differentialligningen, hvis graf går gennem punktet p(3,2)

jeg løser først f ' (x) som giver:

f ' (x) = -7*5*e-7x    <=> f ' (x)= -35*e-7x

HVAD gør jeg så ????????


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. september 2010 af peter lind

Beregner højre side i din differentialligning.  altså 28-7y. Det skulle gerne blive de samme som f'(x)


Svar #2
29. september 2010 af diamante (Slettet)

ja.. men så siger jeg:

y ' = 28-7*5*e-7x+4

hvordan ganger jeg det ind, så det giver -35*e-7x  ??? mit problem er bare at jeg ikke kan finde ud af at gange det ind så jeg selv forstår det giver det rigtige.


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. september 2010 af JW09496 (Slettet)

Du får.........

y=4-2e21-7x

Hvis du taster F3 - desolve - enter - y - 2nd(den er blå) - =  - = 28-7y - catalog(find and) og tast enter - y(3)=2,x,y)


Svar #4
29. september 2010 af diamante (Slettet)

argh har fundet ud af det :D


Svar #5
29. september 2010 af diamante (Slettet)

skulle forresten også laves uden hjælpemidler :P


Brugbart svar (0)

Svar #6
29. september 2010 af peter lind

#2 Skal være 28-7(5e-7x+4)


Brugbart svar (0)

Svar #7
29. september 2010 af JW09496 (Slettet)

Åh sorry :-)


Brugbart svar (0)

Svar #8
01. november 2010 af oreos (Slettet)

hvordan kom du frem til det?


Brugbart svar (0)

Svar #9
01. november 2010 af peter lind

Kom frem til hvad?


Brugbart svar (0)

Svar #10
08. november 2010 af oreos (Slettet)

hvordan viser man at f(x)=5*e-7x+4 er en løsning til differentialligningen uden brug af lommeregner?


Brugbart svar (0)

Svar #11
08. november 2010 af peter lind

28-7y = 28-7(5e-7x+4) = 28- 7*5e-7x +7*4


Skriv et svar til: At gøre prøve

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.