Matematik

Sinus igen!

29. september 2010 af Jonas2840 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej igen :)

er igang med en opgave, som lyder:

I trekant ABC er A=19 grader, AC=24 og BC =22.

Det jeg har gjort er at jeg brugte sinsurelationen. Jeg har sagt sinsB/b = SinsA/a  → 22* Sin19 grader/24 → så siger jeg sin-1(0,298437) = 17,4 grader = Vinkel B.

Men jeg kigger i facit og vinkel B bliver til 20,8 grader.. har jeg gjort noget forkert..

og hva skal jeg så gøre bagefter???

på forhånd taak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. september 2010 af peter lind

sin(B)/b = sin(A)/a <=> sin(B) = b*sin(A)/a,= 24*sin(19º)/22 Iøvrigt er der to løsninger nemlig den du slår op og 180º -opslaget


Svar #2
29. september 2010 af Jonas2840 (Slettet)

Ja jeg ved at der er 2 løsninger, men B1= 17,4 grader  men i facit står der at den er 20,8 er der noget forkert.


Svar #3
29. september 2010 af Jonas2840 (Slettet)

Neej glem det min fejl kan godt se det nu ..


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2

Du får B = 17,4º fordi du siger sin(B) = 22·sin(19º)/24 , men det er forkert, jvf. #1, da

sin(B) = 24·sin(19º)/22 = 0,355165 hvoraf B = 20,804º


Skriv et svar til: Sinus igen!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.