Matematik

Tal og mængder

29. september 2010 af Sweppers (Slettet)

Værdien af en bestemt maskine afskrives hvert år med 35%. Købsprisen var 58.000 kr. Beregn da maskinens værdi efter

1 år

2 år

10 år

Skal jeg da "bare" sige 58.000 x 0.65 og dermed trække det tal fra 58.000?

hvordan finder jeg da for 2 år?


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

Nej, de 58.000·0,65 er værdien efter 1 år. Dette ganges yderliger med 0,65 til værdien efter 2 år. Det er i det væsentlige renteformlen i anvendelse.

Efter 10 år er værdien

K10 = K0·(1+r)10 med K0 = 58.000kr og r = -35%


Svar #2
29. september 2010 af Sweppers (Slettet)

Ahh det kan jeg godt se. Tak for hjælpen Andersen11 :)


Skriv et svar til: Tal og mængder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.