Matematik

Tal og mængder

29. september 2010 af Sweppers (Slettet)

Find den gennemsnitlige rentofod pr. termin, når der over 4 terminer tilskrives følgende renter pr. termin.

a) r1 = 0,03

b) r3 0,10

Jeg vil blive glad for lidt hjælp og forklaring :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. september 2010 af mette48 (Slettet)

a) beløb med renter i n terminer = oprindeligt beløb*(1+r)n

indsætter de kendte størrelser

beløb*(1+0,03)=beløb * (1+r)4      

a)   1,03=(1+r)4


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#1

Den opgivne rente r1 er renten pr termin, så den gennemsnitlige rente r pr termin må være

(1+4r) = (1+r1)4 = (1+0,03)4 , så

r = (1,034 -1)/4 = 3,1377%


Skriv et svar til: Tal og mængder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.