Matematik

reducer udtryk

30. september 2010 af englo (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej

Jeg har dette stykke der skal reduceres men er i tvivl om hvordan man gør:

(a+b)2-(a-b)2-3*a*b


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

Gang parenteserne ud og reducer, eller brug en af kvadratsætningerne:

(a+b)2-(a-b)2-3ab = (a+b+a-b)(a+b-a+b) -3ab = (2a)(2b) -3ab = 4ab -3ab = ab


Svar #2
30. september 2010 af englo (Slettet)

okay. mange tak for hjælpen :-)


Svar #3
30. september 2010 af englo (Slettet)

men hvorfor får du (a+b+a-b)? skal det ikke være (a+b+a+b)?


Skriv et svar til: reducer udtryk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.