Matematik

Integration af en brøk

30. september 2010 af turk89 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej!

Er der nogen, der kan hjælpe med at integrere følgende:

Integration med grænserne fra 1 til og med e af (ln(x)/kvadratroden af (x))?

Tak på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

Her kan man bruge partiel integration.

∫ ln(x)/(√x) dx = ∫ ln(x)·x-1/2 dx = ln(x)·2·x1/2 - ∫ (1/x)·2·x1/2 dx

    = 2·ln(x)·x1/2 - 2∫ x-1/2 dx = 2·ln(x)·x1/2 - 2·2·x1/2 = 2·ln(x)·x1/2 - 4·x1/2

Indsæt grænserne til beregning af det bestemte integral.


Svar #2
30. september 2010 af turk89 (Slettet)

Tak for hjælpen. :)


Skriv et svar til: Integration af en brøk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.