Kemi

Forbrænding af ethanol

30. september 2010 af ramuk (Slettet)

Hejsa:)

Jeg har siddet og knoklet med denne her opgave og kommet ingen vejne:( Så ville spørge om der var nogle der kunne hjælpe? :S

Ved fuldstændig forbrænding af ethanol dannes carbondioxid og vand ifølge reaktionsskemaet:

C2H5OH(l) + 3O(g) ---> 2CO2(g) + H2O(g)

a) Beregn massen af den mængde carbondioxid, som dannes ved forbrænding af 100 g ethanol.

Temperaturen antages at være 150 ºC, og trykket antages at være 1,00 bar.

b) Beregn rumfanget af den mængde oxygen, som er nødvendig for at forbrænde 100 g ethanol.

Håber I kan hjælpe mig :S


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. september 2010 af mathon

                                                                     C2H5OH (l) + 3O2 (g) ---> 2CO2 (g)  +  3H2O (g)
ækvivalente stofmængder i mol:                       1                3                  2
ækvivalente stofmængder i g:                       46.07      6·15,999       2·44,01
                                                                      46.07         95,99           88,02
aktuelle mængder i g:                                    100              y                    x

mængdeberegning:
   CO2                                          x / (88,02 g) = (100 g) /46,07 g)

                                                    x = (100 / 46,07) ·(88,02 g)

                                                
                                                                       
 


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. september 2010 af mathon

                                      

  O2:                                                           y = (100 / 46,07) ·(95,99 g) = 208,36 g

                                                                   n = m/M = (208,36 g) / (2·(15,999 g/mol)) = 6,512 mol

af idealgasligningen
har du                                              V = n·R·T/p =
                                                         [(6,512 mol) · (0,083145 bar·L/(mol·K)) ·((273,15+150) K)] / (1,00 bar) =

                                                                                                                                                               229,1 L


Skriv et svar til: Forbrænding af ethanol

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.