Matematik

Hjælp til reducering med gange

01. oktober 2010 af TheLittleMiss (Slettet) - Niveau: C-niveau

 Jeg har fået stykket, der lyder sådan her:


6(4a+7b-5)-3(8a+8b-2)+(a-2b+3)*9

Jeg har lavet en udregning, men jeg er slet slet ikke sikker på om den er rigtig. Jeg forstår ikke, hvad jeg skal gøre med gangetegnet, der står til sidst. I må gerne tjekke/rette min udregning:

6(4a+7b-5)-3(8a+8b-2)+(a-2b+3)*9 =
24a+42b-30-3+48a+48b-2+6a-12b+18*9 =
78a+102b-43*9 =

På forhånd tak. (:
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#0

Når et tal står som en faktor uden for parentesen, skal tallet ganges med hvert tal inde i parentesen. Din første parentes er regnet rigtigt ud, men de to andre er forkerte.

For eksempel: (a-2b+3)*9 = 9·a -9·2b +9·3 = 9a -18b +27


Svar #2
01. oktober 2010 af TheLittleMiss (Slettet)

 Okay tusind tak.:)


Skriv et svar til: Hjælp til reducering med gange

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.