Matematik

skriv nedestående ..

01. oktober 2010 af gona94 (Slettet)

 Skriv nedenstående udtryk på formen b * a^x

a^7 * (a^- 2)^3 * √16a


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. oktober 2010 af mette48 (Slettet)

Brug potensreglerne, de står nok i din bog.


Svar #2
01. oktober 2010 af gona94 (Slettet)

 kan ikke finde ud af det. Det er derfor jeg skal bruge hjælp tak. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

Altså

a7·(a-2)3·√(16a) ?

Skriv √a som a1/2 og benyt at an·am = an+m


Svar #4
01. oktober 2010 af gona94 (Slettet)

a^7·(a^-2)^3·√16a den er sådan. 


Svar #5
01. oktober 2010 af gona94 (Slettet)

 altså forstår ikke hvad der menings med  udtryk på formen b * a^x


Brugbart svar (0)

Svar #6
01. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#4

Men rækker kvadratroden kun ind over 16, eller ind over 16a ?

Du kan se, at a forekommer som faktor opløftet i en hel masse forskellige potenser. Brug potensregnereglerne til at kokmbinere dem sammen i een potens af formen ax . Der er også en konstant foran (der kommer fra √16) som skal fortolkes som b.


Svar #7
01. oktober 2010 af gona94 (Slettet)

så man siger a^7*a^-2 = ? 


Svar #8
02. oktober 2010 af gona94 (Slettet)

 kan du hjælpe mig med dette stykke ? 


Brugbart svar (0)

Svar #9
02. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#8

Jeg kan hjælpe dig, når du svarer på mit 1. spm. i #6 .


Svar #10
02. oktober 2010 af gona94 (Slettet)

 ja det er √16a


Brugbart svar (1)

Svar #11
02. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#10

Men i din opgavebog er der en vandret streg over det, som kvadratroden virker på? Går den streg kun over 16 eller både over 16 og a?


Svar #12
02. oktober 2010 af gona94 (Slettet)

 ja både 16 og a 


Brugbart svar (0)

Svar #13
02. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

Så er det jo

a7·(a-2)3·√(16a)

som jeg foreslog i #3.

Skriv √(16a) som (√16)·(√a) = 4·a1/2 og saml nu alle potenserne for a.


Svar #14
02. oktober 2010 af gona94 (Slettet)

så resultatet er (√16)·(√a) = 4·a1/2 


Brugbart svar (0)

Svar #15
02. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#14

Nej, det var jo bare delen (faktoren) √(16a) , som jeg kiggede på . Kombiner det ind i hele udtrykket.


Svar #16
02. oktober 2010 af gona94 (Slettet)

a^7 * (a^- 2)^3 * √16a
(√16)·(√a) = 4·a1/2 = (a^7) * (a^-2) = a^5


Brugbart svar (0)

Svar #17
02. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

Nej, ikke helt

a7·(a-2)3·√(16a) = a7·a-6·4·a1/2 = 4·a7-6+1/2 = 4·a3/2

Benyt potensregnereglerne som nævnt i #3.


Svar #18
02. oktober 2010 af gona94 (Slettet)

 tak for du har gjort det for mig . 


Svar #19
02. oktober 2010 af gona94 (Slettet)

 hvor får du a1/2 fra ? 


Brugbart svar (0)

Svar #20
02. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

Det er jo fra  √(a) = a1/2


Forrige 1 2 Næste

Der er 23 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.