Matematik

Hvordan finder jeg b?

01. oktober 2010 af Smilehul (Slettet) - Niveau: C-niveau

Den bedste rette linje har ligningen: y = ax + b

A findes ved denne formel: a = y2-y1/x2-x1

Hvordan findes b? Er det ikke noget med at at man isolere b evt. sådan; y- ax = b? Men hvilke tal skal så sættes ind? :D


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

Man skal kende et punkt på linien for at fastlægge konstanten b. Det ser ud til, at du kender to punkter, siden hældningen blev bestemt ud fra de to punkters koordinatdifferenser. Brug det ene punkt til at bestemme b:

y1 = ax1 + b, så b = y1 -ax1


Svar #2
01. oktober 2010 af Smilehul (Slettet)

okay tusind tak!!!!! Og ja det er rigtigt jeg kender to punkter. Men hvordan ved jeg at det lige netop skal være x1og y1 og ikke x2 og y2 :D


Brugbart svar (1)

Svar #3
01. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det spiller ingen rolle om du bruger punkt 1 eller punkt 2, da

b = y1 -ax1 = y2 -ax2


Svar #4
01. oktober 2010 af Smilehul (Slettet)

Ahh okay.. Ej tusind tak! Nice.. :D det vidste jeg ikke tusind tak!! Men denne formel glæder kun hvis det er en lineær regreasion eller hvad er det rigtige navn, kan du huske det?


Brugbart svar (1)

Svar #5
01. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#4

Det gælder til bestemmelse af den rette linie gennem to punkter.


Svar #6
01. oktober 2010 af Smilehul (Slettet)

okay endnu engang tak. Har lige et spørgsmål mere. Skal formlen så ikke hedde b = y0 - ax0  da vi kun har atgøre med et punkt? det synes jeg bare at jeg hørt et sted.. :D


Brugbart svar (0)

Svar #7
01. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#6

Du kan jo kalde punktets koordinater, hvad du vil. Men du beskrev jo selv i #0, at du havde fundet a ud fra to punkters koordinater. Derfor gik jeg ud fra, at du havde to punkter til rådighed, og du kan så vælge hvilket af dem, du har lyst til, til bestemmelse af den anden konstant b.


Svar #8
01. oktober 2010 af Smilehul (Slettet)

Det er perfelkt! Tusind tak :D Dejligt med en hjælpsom person som dig.. :D Tusind tak.


Svar #9
01. oktober 2010 af Smilehul (Slettet)

Kan du også fortælle mig hvad forskellen er på ~  og =.. Hvis jeg f.eks. vil fortæller at x er antal mennesker.

Skal jeg så skrive x = mennesker el. x ~ mennsker eller noget helt tredje.


Svar #10
01. oktober 2010 af Smilehul (Slettet)

altså hvis jeg jeg vil gøre det klart for en person hvad x står får i ligningen ex. y = ax + b.


Svar #11
01. oktober 2010 af Smilehul (Slettet)

eller er det måske bedst med en sammenhængende tekst hvori det står at x er det samlede antal mennesker.. håber du forsår. (det er til en rapport/ aflevering)


Brugbart svar (0)

Svar #12
01. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#9 #10

Skriv i ord, at x står for antal mennesker.


Svar #13
01. oktober 2010 af Smilehul (Slettet)

super det vil jeg gøre!

Hvordan ville du skrive dette stykke (vilkårlige tal):

y = 2* 12 + 100 => y = 200

el. 

y = 2* 12 + 100

y = 200


Brugbart svar (0)

Svar #14
02. oktober 2010 af Krabasken (Slettet)

- Valgfrit . . .


Brugbart svar (0)

Svar #15
02. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#13

Men 2*12 + 100 = 24 + 100 = 124 .

Hvilken slags algebra bruger du ?


Brugbart svar (0)

Svar #16
02. oktober 2010 af Krabasken (Slettet)

@ #15 :

Bemærk i # 13: Vilkårlige tal  ;-)


Brugbart svar (0)

Svar #17
02. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#16

Aha, så "2", "12", "100" og "200" betegner "vilkårlige" tal her ..... :-)


Skriv et svar til: Hvordan finder jeg b?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.