Kemi

Reaktionshastighed

01. oktober 2010 af Chrestian (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Hej kære medstuderende (:

Jeg har for første gang lavet udregninger med førsteordensreaktioner, jeg aner virkelig ikke om mine beregninger er rigtige. Derfor håber der er en klog person herinde der lige hurtigt gider at kigge opgaven jeg har regnet igennem? 

På forhånd tak..

Se opgaven og besvarelse som vedhæft fil. 

Vedhæftet fil: Opgave 1.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. oktober 2010 af Phienix (Slettet)

For en førsteordensreaktion gælder der at reaktionshastigheden kan opskrives som en konstant ganget koncentrationen af et af stofferne. Her har du nogle data for [Br2]. Der gælder for en førsteordensreaktion at hvis du opskriver ln[Br2] som en funktion af t giver dette en ret linje. Tjek med lineær regression på dine data.

b) ln[Br2] = ln[Br2]0 - k*t

Hvis du har altså har en lineær regression der passer med en førsteorden vil hældningen af denne linje svare til - k. Der gælder desuden at T1/2 = ln(2) / a = ln(2) / k

c) [Br2] = [Br2]0*exp(-k*t)        Du kender [Br2]0 = 0.100 M, og du har i b) fundet din hastighedskonstant k.

d) reaktionens hastighed er v = k*[Br2] = k*[Br2]0*exp(-k*t)

Har desværre ikke tid til at læse hele opgaven igennem, men hvis du får resultater der passer med ovenstående er du på rette spor.


Svar #2
01. oktober 2010 af Chrestian (Slettet)

 Siger tusinde tak for hjælpen (:


Skriv et svar til: Reaktionshastighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.