Naturvidenskabeligt grundforløb (NVG)

Nogle gode til Ligninger??? hjæælpppp!!!!

02. oktober 2010 af Linda95 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hejsa er der nogen af jer søde mennesker herinde der kan hjælpe migg??????

Det drejer sig om følgene opgaver:

1: Summen af fire på hinanden følgende hele tal er 226. Du skal bestemme de fire tal ?

2: Et tal er lige så meget større end 17, som det er mindre end 43. Du skal bestemme tallet?

3: Du skal bestemme det tal, der ganget med 0,5 og lagt til 0,5 giver samme resultat?

4: To legemer har tilsammen en masse= 200 kg. det ene legeme har en masse, der er 16 kg større end det andet. Du skal bestemme massen på hver af de to legemer?

Det kunne være en stoooooooooooor hjælp!!!!!!!!!!!!

Tak på forhånd :)))


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

Det her hører vist mere under matematikforumet.

1. Løs ligningen x + (x+1) + (x+2) + (x+3) = 226

2. Løs ligningen x-17 = 43-x

3. Løs ligningen x·0,5 = x+0,5

Prøv nu selv at opstille en eller flere ligninger for 4.


Brugbart svar (1)

Svar #2
02. oktober 2010 af ramme2 (Slettet)

1: Summen af fire på hinanden følgende hele tal er 226. Du skal bestemme de fire tal ?  Prøv at dividere 226 med 4. Tag så 4 på hinanden følgende tal med  226/4 som middeltal. Hvis ikke det lykkedes ved første forsøg prøver du med 4 andre tal.

2: Et tal er lige så meget større end 17, som det er mindre end 43. Du skal bestemme tallet?   17+43 tag middeltallet af de 2 tal ved at dividere med 2

3: Du skal bestemme det tal, der ganget med 0,5 og lagt til 0,5 giver samme resultat?      0,5*(-1) = -0,5        0,5-1 =-0,5     Man skal prøve sig frem. Det går hurtigt på en lommeregner        


Svar #3
02. oktober 2010 af Linda95 (Slettet)

TUSIND TAK HVOR ER I BARE SØDE!!!!!!


Svar #4
02. oktober 2010 af Linda95 (Slettet)

Hmmforstår ikke rigtig ? Hvad er x så ? Jeg skal give en forklaring på det:(

1. Løs ligningen x + (x+1) + (x+2) + (x+3) = 226

2. Løs ligningen x-17 = 43-x

3. Løs ligningen x·0,5 = x+0,5
 


Brugbart svar (1)

Svar #5
02. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#4

I 1. er x det første af de 4 på hinanden følgende tal. Løs ligningen til bestemmelsen af x. Der er skrevet summen af 4 på hinanden følgende tal .

Du skal jo løse hver af de tre ligninger for at finde løsningen på hver opgave.


Svar #6
02. oktober 2010 af Linda95 (Slettet)

Ja , men det jo det jeg ikke kan komme frem til :(. Jeg ved ikke hvad jeg skal gøre??

Tak igen :)


Brugbart svar (1)

Svar #7
02. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#6

I 1. skal du reducere ligningen lidt til 4x + 6 = 226, eller 4x = 220, så x = 55 . Nu kan du så give svaret på opgaven.

Tlsvarende skal de andre ligninger reduceres lidt og så løses (isoler x).


Svar #8
02. oktober 2010 af Linda95 (Slettet)

Tusind tak!

Så jeg skriver det sådan op : 4x+ 6 = 226

                                                     4x+6-6= 226-6

                                                     4x = 220

                                                      4x/4 = 220/4

                                                      x= 55 Er det ikke sådan :)


Brugbart svar (1)

Svar #9
02. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#8

Jo, det er den korrekte løsning til den ligning, vi havde stillet op. Men svaret består i at angive de 4 på hinanden følgende tal, hvis sum er 226. Du skal angive de fire tal.


Svar #10
02. oktober 2010 af Linda95 (Slettet)

Når okay så det var ikke summen. Århh shit hvordan finder jeg så summen ?? :(


Brugbart svar (1)

Svar #11
02. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#10

Du skal ikke finde summen, den er jo 226. Du skal finde de fire på hinanden følgende tal, hvis sum er 226. Hint, løsningen til ligningen var et af de fire tal.


Svar #12
02. oktober 2010 af Linda95 (Slettet)

Er det så 226/4 = 56, 5 dvs. 56,5 x 4 = 226 er det resultatet ?? :)


Svar #13
02. oktober 2010 af Linda95 (Slettet)

jeg giver op :(. Ville du ikke hjælpe mig med at opstille den og resultatet ? :(


Brugbart svar (1)

Svar #14
02. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#13

I ligningen var x jo det mindste af de 4 på hinanden følgende tal, hvis sum er 226. Vi fandt x = 55, så de fire tal er derfor 55, 56, 57 og 58.


Svar #15
02. oktober 2010 af Linda95 (Slettet)

Når okay så på den måde tuuuusiiind tak for hjælpen :)


Brugbart svar (1)

Svar #16
02. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#15

Det er jo ikke noget, jeg kommer frem med fra den fri luft. Læs opgaven og følg instruktionerne.


Svar #17
04. oktober 2010 af Linda95 (Slettet)

jaja helt klart du kender metoden jo :). Tak TAK for hjælpen:))


Skriv et svar til: Nogle gode til Ligninger??? hjæælpppp!!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.