Matematik

Optimering af et rektangel

03. oktober 2010 af Gliop (Slettet)

I et rektangel ABCD er |AB|=x, og afstanden fra hjørnet A til midpunktet M af BC er 10.

1) Tegn en skitse, hvoraf det givne fremgår, og beregn |BM| og arealet af rektanglet når x=5.

|BM|=√(|AM|2-x2)≈8,66 Areal=x*2|BM|≈86,60

2) Bestem rektanglets areal R som funktion af x, og angiv Dm(R)

R(x)=x*√(102-x2) Dm(R)={x|0<x<10}, da det inde i kvadratroden ikke må blive negativt og det ikke giver mening at R(x) bliver 0 eller negativ

3) Bestem ved hjælp af grafregneren den værdi af x, for hvilken rektanglets areal er størst muligt, og bestem det største areal.

Jeg vil meget gerne have hjælp til den sidste opgave.
 


Svar #1
03. oktober 2010 af Gliop (Slettet)

Er der ikke nogen, der vil hjælpe mig med den sidste opgave?


Skriv et svar til: Optimering af et rektangel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.