Matematik

Hjælp til de sidste differentier i opgaven

03. oktober 2010 af arkheios (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har kunne klare de fleste af de opgaver der er blevet mig stillet, men jeg mangler svar på 3 ud af 20 opgaver som jeg virkelig ikke selv kan regne selvom jeg har prøvet det meste af weekenden, og opgaven er til imorgen så er meget desperat.

Opgave 13)  f(x)=x^3-2√(x)+15x^5

Opgave 17) f(x)=-5x^(-5)

Opgave 20) f(x)=-2x^(-2)-8x-8

Det vil virkelig være til stor hjælp, tusind tak på forhånd!!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. oktober 2010 af Krabasken (Slettet)

f(x) = -5x^(-5) er ikke en opgave men en oplysning

Det bliver først til en opgave, når vi får at vide, hvad der skal gøres med den oplysning


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. oktober 2010 af Krabasken (Slettet)

13) f(x) = x^3 - 2 * x^(1/2) + 15 * x^5

Vi bruger reglen (x^n)' = n*x^(n-1) som du sikkert også plejer -

f ' (x) = 3x^2 - 2 * (1/2) * x^-(1/2) + 15 * 5 * x^4

Så skal det bare pyntes:

f ' (x) = 75x^4 + 3x^2 - 1/√(x)

Samme regel bruges på de to andre . . .


Svar #3
03. oktober 2010 af arkheios (Slettet)

Krabasken
 

Jeg er bange for at jeg ikke helt er med :s


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. oktober 2010 af Krabasken (Slettet)

Du skriver, at du har løst en del opgaver før, hvordan har du så kunnet undgå at bruge denne den mest almindelige diferentations-formel - ?

Hvad er det, du ikke forstår ?

Og er der noget, du forstår - i så fald hvad ?

Det vil gøre det nemmere for mig at forklare, hvis du besvarer begge disse spørgsmål ;-)


Skriv et svar til: Hjælp til de sidste differentier i opgaven

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.