Matematik

ligning - variable

03. oktober 2010 af pernillegryning (Slettet)

hej alle.

hvad fortæller de variable ud fra ligningen: y^2 = 4yx?
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. oktober 2010 af Christiantoftjakosben (Slettet)

 Altså jeg ville lave en seperation af de variable, og har du ikke fået op givet nogle værdier for enten x eller y?


Svar #2
03. oktober 2010 af pernillegryning (Slettet)

nej har jeg ikke. har bare fået et hint om at jeg skal bruge nulreglen


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2

Skriv ligningen som

y2 -4yx = 0 og sæt y som faktor udenfor

y(y-4x) = 0 , brug nu nulreglen til at spalte ligningen i to ligninger

y = 0 eller y = 4x .


Svar #4
03. oktober 2010 af pernillegryning (Slettet)

jamen bliver mine x'er så x = 0 og x = 4?


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#4

Nej, du har de to linier med ligningerne hhv. y = 0 og y = 4x .


Svar #6
03. oktober 2010 af pernillegryning (Slettet)

jamen hvordan finder jeg så mine løsninger?


Brugbart svar (0)

Svar #7
03. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#6

Løsningerne er alle punkter på de to nævnte linier.


Svar #8
03. oktober 2010 af pernillegryning (Slettet)

jamen hvordan finder jeg dem?


Brugbart svar (0)

Svar #9
03. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#8

Du kan jo opskrive løsningsmængderne

L1 = {(x,y)∈R2 | y = 0} og L2 = {(x,y)∈R2 | y = 4x}


Svar #10
03. oktober 2010 af pernillegryning (Slettet)

jamen også når jeg skal løse den uden hjælpemidler?


Brugbart svar (0)

Svar #11
03. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#10

Der er jo ikke brugt nogen hjælpemidler her.


Skriv et svar til: ligning - variable

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.