Matematik

Ligning

03. oktober 2010 af Roswall (Slettet)

 min hjerne er lige gået i stå jeg kan simpelt hen ikke løse denne ligning Hjælp mig please!!!

2x/3+5=1-3x


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. oktober 2010 af sar94 (Slettet)

 er det et divisions tegn ved 2x??


Svar #2
03. oktober 2010 af Roswall (Slettet)

 yep


Svar #3
03. oktober 2010 af Roswall (Slettet)

 2x divideret med 3


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. oktober 2010 af sar94 (Slettet)

 x=4/13

Håber på at det er rigtigt :-)


Svar #5
03. oktober 2010 af Roswall (Slettet)

må man få mellem regningen? :p


Svar #6
03. oktober 2010 af Roswall (Slettet)

 og mange tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #7
04. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

Altså

(2x)/3 + 5 = 1 -3x , dvs

(3 + 2/3)x = -4, dvs

(11/3)x = -4

x = -12/11


Brugbart svar (0)

Svar #8
04. oktober 2010 af sar94 (Slettet)

 2x/3+5 kan forenkles tilo 2x/8 siden 3 + 5 er 8.

Nu ganges alt med 8.

2x = 8 - 24x

Nu tilføjer du 24x til begge sider.

26x = 8

Divider med 26

x = 4/13

Håber det hjalp :-) 


Brugbart svar (0)

Svar #9
04. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#8

Så fortolker du det jo som

2x/(3+5) = 1 -3x

Men den parentes er jo ikke til at se nogen steder i opgaven.

Som det er skrevet, kan det kun fortolkes som

(2x/3) + 5 = 1 -3x


Brugbart svar (0)

Svar #10
04. oktober 2010 af sar94 (Slettet)

 Du har selvfølgelig ret.. My mistake.. :)


Svar #11
04. oktober 2010 af Roswall (Slettet)

 Mange tak for hjælpen gutter :)


Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.