Matematik

Beregn fart, hvordan???

03. oktober 2010 af YoungSlowy (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej jeg er lidt i tvivl om jeg har regnet rigtigt i denne opgave. Mangler rigtig mange opgaver, plus tidspresset, så hvis en person gad og hjælpe.

A) Beregn Fredes fart i km/t.

Distance i alt 3800 meter svømning.

Tiden i alt, det tager ham svømme ruten= 1 time og 5 minutter og 51 sekunder. (3951 sek.)

100 Meter= 1 minut og 44 sekunder (104 sek.)

Har gjort følgende, men er overhovedet ikke sikker på om det er rigtigt:

1 minut= 60 sek.

44 sek. = 0,73 dele af et minut= dvs 1.73 minut, hvis man skal omregne det og taste det ind på lommeregneren.

Næste trin: Han når 100 meter, for hver gang, der går 1 minut og 44 sek (1.73)

Så tager jeg distancen (3800)/(1,73)/60/3,60 = 10,2 km/t svømmer han?

Jeg har fået så mange forskellige tal og tror stærkt på at dette også er forkert.

kan nogen hjælpe mig??? På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#0

Du gør det mere kompliceret, end det er.

Farten = distancen/tiden . Distancen = 3800m, tiden = 3951s, farten = 3800/3951 m/s = 3800/3951 ·3600/3600 m/s

   = 3800/3951 ·3,6 km/t = 3,46 km/t


Svar #2
04. oktober 2010 af YoungSlowy (Slettet)

Tak :)

Ved godt at jeg gør det sværere for mig selv, men er skidetræt og har lavet en lang tysk opgave, med oversættelse osv, og jeg er dårlig til faget. også kommer jeg til at slette det :(

Efter en lang dag på arbejde og tidspresset :)

Men tak for hjælpen :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. oktober 2011 af fissehul1 (Slettet)

Hvorfor skal man gange med 3.6? :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

Fordi 1 m/s = 1000m/(1000s) = 3600m / (3600s) = 3,6 km/t .


Skriv et svar til: Beregn fart, hvordan???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.