Matematik

Nulpunkter - reducering

04. oktober 2010 af simonboag (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej.

Jeg har om monotoniforhold pt. og det volder egentlig ikke de store problemer... indtil jeg kommer til at skulle reducere ligningen og isolere x. Det er jeg fandme dårlig til, men jeg kan godt det efterfølgende i opgaverne, så jeg vil høre om der ikke er nogle der kan reducere følgende ligninger til mig:

Jeg har differentieret f(x) = -x^3 + 4x^2 + 3x - 3 til f'(x) = -3x^2 + 6x + 3 = 0

Nogen der kan løse isolere x i 0 = -3x^2 + 6x + 3?

Og så har jeg differentieret f(x)= 1/3 x^3 - x^2 til f'(x)= x^2 - 2x = 0

Nogen der har en løsning eller nogle rettelser her? Altså isolation af x i 0 = x^2 - 2x

På forhånd mange tak for hjælpen :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. oktober 2010 af mathon

      f '(xo) = -3xo2+ 8xo + 3 = 0

            xo = -(1/3)  v  xo = 3


Svar #2
04. oktober 2010 af simonboag (Slettet)

Tak for svaret. Selvfølgelig er det 8x i andet led, ved ikke lige hvordan den kunne smutte.

xo = -(1/3) v xo = 3     .....   skal det ses som at der er to x? altså både x = -(1/3) og x = 3?


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. oktober 2010 af mathon

to værdier

så monotoniintervallerne
bliver

                 x∈ ]-∝;-(1/3)[                x∈ ]-(1/3);3[             x∈ ]3;∝[


Svar #4
04. oktober 2010 af simonboag (Slettet)

 Jo tak.

Kan du forklare hvordan du har fundet frem til x = -(1/3) og x = 3?

Jeg forstår nemlig ikke ret meget af det, så måske mellemregninger kunne hjælpe på det :-)


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. oktober 2010 af mathon

løsning af andengradsligning


Skriv et svar til: Nulpunkter - reducering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.