Matematik

Mat B - Retvinklet trekant Areal

04. oktober 2010 af Gestuz (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er der nogen som kan give mig et hint??

Hvordan udregner man areal af en retvinklet ligebenet trekant?

Kateterne er ukendte. Det eneste vi ved er areal = 18

Og da den jo er retvinklet. C=90*

På forhånd tak for hjælpen!


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. oktober 2010 af mathon

                       (1/2)·k2 = 18                         k = katete


Svar #2
04. oktober 2010 af Gestuz (Slettet)

Tak :-) Jeg er dog stadig lidt i tvivl.

Jeg har indtil videre skrevet:

18 = 1/2*ab

18 = 1/2*x^2

.. Hvilket jo er det samme som du har skrevet. Jeg er bare i tvivl om, hvordan jeg kommet videre derfra?


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. oktober 2010 af mathon

                    gang med 2 på begge sider


Svar #4
04. oktober 2010 af Gestuz (Slettet)

Årh selvfølgelig .. smiler!

Tak for hjælpen ;-)


Skriv et svar til: Mat B - Retvinklet trekant Areal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.