Matematik

jeg skal finde vinklen hjælp

04. oktober 2010 af nesyl (Slettet)

jeg kan ikke finde vinklen i en trekant hjælp mig jeg kender alle siderne a=7 b=15 c=16.55


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

Brug cosinusrelationerne. Af

a2 = b2 + c2 -2bc·cos(A) findes

cos(A) = (b2 + c2 -a2)/(2bc) .

Tilsvarende findes formler for cos(B) og cos(C) ved cyklisk permutation af symbolerne a, b og c.


Svar #2
04. oktober 2010 af nesyl (Slettet)

tak


Svar #3
04. oktober 2010 af nesyl (Slettet)

men hvad betyder -2bc


Brugbart svar (1)

Svar #4
04. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#3

a, b, og c er de tre sidelængder, og -2bc betyder -2·b·c .


Svar #5
04. oktober 2010 af nesyl (Slettet)

okay


Svar #6
04. oktober 2010 af nesyl (Slettet)

når jeg gør det får jeg et eller andet tal der ikke kan passe


Brugbart svar (0)

Svar #7
04. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#6

Det er jo et tegn på, at du ikke gør det helt rigtigt. Jeg får tre vinkelstørrelser, hvis sum er 180º .


Svar #8
04. oktober 2010 af nesyl (Slettet)

tak for hjælpen fandt ud af det


Skriv et svar til: jeg skal finde vinklen hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.