Matematik

ligning med to ubekendte. HJÆLP :)

04. oktober 2010 af lol142536 (Slettet)

hejsa er der nogle der gider at hjælpe mig med følgende ligninger:

her er mit bud.

1)

4x-6y=4

6x-9y=6

4x-6y+6y=4+6y

4x=4+6y

x=1+1,5y

så sætter jeg den ind i en af ligningerne:

6(1+1,5y)-9y=6

6+9y-9y=6'

løsningen er? 0? eller er der utallige løsninger?

2)

2y=3x-135

3x+1500=6y den her jeg usikker på.. hjælp!! :DF


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#0

1)

4x -6y = 4
6x -9y = 6 ..... divider ligningerne med hhv. 2 og 3 til

2x -3y = 2
2x -3y = 2

Det er altså to versioner af samme ligning, så løsningen er alle talpar (x,y) på linien med ligningen 2x -3y = 2 .

2)

3x -2y = 135
3x -6y = -1500

Træk de to ligninger fra hinanden:

4y = 1500 -135 = 1365, så y = 1365/4 og dermed

3x = 2y + 135 = 1365/2 + 135 , og dermed x = 545/2


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. oktober 2010 af mette48 (Slettet)

Skriv lige hele den oprindelige opgavetekst, jeg tror du har misforstået den

er 1 og 2 ikke de to ligninger, der begge skal være opfyldt?


Skriv et svar til: ligning med to ubekendte. HJÆLP :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.