Matematik

Bestem værdien af maleriet efter 5 år?

04. oktober 2010 af krystal (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har brug for jeres hjælp. Der er 2 spørgsmål jeg ikke kan finde ud af .. håber der er en der har styre på det.

A) En person køber et maleri til en værdi af 60000 kr. Maleriets værdi vokser herefter med 12% om året.

- bestem værdien af maleriet efter 5 år .

B) Et andet maleri havde en værdi af 85000 kr. efter 11 år var værdien af dette maleri vokset til 125000 kr.

- bestem den gennemsnitlige årlige procentvise vækst i værdien af dette maleri .


Brugbart svar (2)

Svar #1
04. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

Brug renteformlen

Kn = K0·(1+r)n


Svar #2
04. oktober 2010 af krystal (Slettet)

Gælder formen både for opgave a og b ?

og tak fordi du svarede


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja, det gør den, men den skal jo vendes rigtigt i opg. b) hvor man skal finde r.


Svar #4
04. oktober 2010 af krystal (Slettet)

Ja, det fandt jeg lige ud af :)

tak !


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. april 2015 af martin2402 (Slettet)

Hvad har svarene til de to opgaver? - Jeg sidder med de samme. :) 


Brugbart svar (0)

Svar #6
06. april 2015 af Stats

Du kan jo anvende formlen i #1 og derved selv finde løsningen

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (0)

Svar #7
06. april 2015 af martin2402 (Slettet)

Ja, det ved jeg, men synes bare den forvirre mig mere end opgaven gør i forvejen. ;)


Brugbart svar (0)

Svar #8
06. april 2015 af martin2402 (Slettet)

Problemet er at jeg ikke ved hvilke tal der skal sættes ind hvor. 


Brugbart svar (0)

Svar #9
06. april 2015 af Andersen11 (Slettet)

#8

I A) kender man K0 , r og n og skal så beregne Kn .

I B) kender man K0, Kn, og n og skal så beregne r.


Brugbart svar (0)

Svar #10
06. april 2015 af martin2402 (Slettet)

Andersen11: Ja, det har jeg fundet ud af, men hvilke tal skal sættesn ind hvor? ;) 


Brugbart svar (0)

Svar #11
06. april 2015 af Andersen11 (Slettet)

#10

Genlæs forklaringen i #9 og indsæt de kendte tal i renteformlen i #1

A)       Kn = K0·(1+r)n

           K5 = 60000 · (1 + 0,12)5     (beregn K5) .

B)       Kn = K0·(1+r)n

          125000 = 85000 · (1 + r)11     (bestem r) .


Brugbart svar (0)

Svar #12
07. april 2015 af martin2402 (Slettet)

Tak skal du have!


Skriv et svar til: Bestem værdien af maleriet efter 5 år?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.