Matematik

LØS LIGNINGEN

05. oktober 2010 af ostehapsen1 (Slettet)

4z2+z=9z

og

4x2-7x+10

_____________= to tredjedele

6x2-5x+14             

stregen er en brøkstreg

HÅBER NOGEN GIDDER HJÆLPE


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. oktober 2010 af chr42 (Slettet)

Den første kan du løse ved at smide alle z over på venstre side, sætte z udenfor parentes og bruge nulreglen.

Den anden skal der arbejdes lidt mere med. Personligt ville jeg bruge CAS, men du kan også fører 2/3 over på venstre side, sætte på fælles brøkstreg og undersøge, hvornår tælleren er nul.


Svar #2
05. oktober 2010 af ostehapsen1 (Slettet)

SÅ I DEN FØRSTE ER DER INGEN LØSNING ?

FORDI JEG IKKE KAN BRUGE 0 REGLEN NÅR DET IKKE GIVER NUL


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. oktober 2010 af chr42 (Slettet)

Jo, du skal blot have de 9z over på venstre side.

4z2-8z=0


Svar #4
05. oktober 2010 af ostehapsen1 (Slettet)

HAR EN TI 89, MEN VED IKKE HVORDAN MAN BRUGER DEN TIL AT LØSE EN LIGNING!


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. oktober 2010 af chr42 (Slettet)

Menuen calc der finder du en funktion solve. Syntaksen er solve(ligning, ubekendt)

Her ville det være solve(4*z^2+z=9z,z)

Men du kan også bare omskrive til

4z(z-2)=0 og så konkludere at enten har du z=0 eller z-2=0.


Skriv et svar til: LØS LIGNINGEN

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.