Matematik

Udregning af Ligning

05. oktober 2010 af HeleneJo (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har en aflevering for til imorgen , og jeg er gået helt i stå , så håber der er nogen der kan hjælpe mig ..

Det  lyder således :

2 * ^3√(x+4) = 6 ..

Det er en kvardratrod ophøjet med 3 , og kvadratrodens "hoved" går hen over hele parentesen ..


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. oktober 2010 af peter lind

Tag logaritmen på begge sider af lighedstegnet.


Svar #2
05. oktober 2010 af HeleneJo (Slettet)

Kan man det med en kvadratrod ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. oktober 2010 af peter lind

Ja da


Svar #4
05. oktober 2010 af HeleneJo (Slettet)

Hvordan ? jeg kan ikke slå den ind på lommeregneren ..


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. oktober 2010 af peter lind

Det er heller ikke meningen med mindre du vil bruge lommeregnerens mulighed for at løse ligninger.

23kvrod(x+4) = 6 <=> log(23kvrod(x+4) ) = log(6) <=> 3kvrod(x+4) *log(2) = log(6)


Skriv et svar til: Udregning af Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.