Matematik

Isoler x fra tanx

05. oktober 2010 af 070065 (Slettet)

hej... er der en der kan hjælp mig med at løse en lille opgave...?

tan((2π*6,2)/L )=0

der skal isoleres L

jeg kan slet ikke huske hvordan man beregner sådan en...


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. oktober 2010 af peter lind

tan(u) = 0 <=> u = p*π, hvor p er et helt tal


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. oktober 2010 af Erik Morsing (Slettet)

der er ikke noget x, men da tg(...)=0, så er vinklen 0 +/- n*π, men her er noget, der ikke stemmer, kan du selv se, hvad?


Svar #3
05. oktober 2010 af 070065 (Slettet)

ja.. jeg skrev lidt forkert.. opgaven består af at isoler det ukendte..jeg sider med et større projekt, hvor der skal beregne en ligning med en ubekendt. den har ikke noget med nogen vinkler af gøre... 

tan((2π*6,2)/L )=0   L=?

hvordan skal jeg regne det i lommeregne?


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. oktober 2010 af Erik Morsing (Slettet)

arctan?, har faktisk ikke nogen lommeregner, men mon ikke funktionen er på din?


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. oktober 2010 af peter lind

Der er ingen grund til at bruge lommeregner. Den vil bare returnere et 0. Se #1 for løsning


Svar #6
05. oktober 2010 af 070065 (Slettet)

hvis det var tanx=0 så kunne man isoler x=cotangens(o) 


men nu når der skal isoleres x fra f.eks. tan(1/x)=0, hvordan gør man det? der må da være en måde at beregne det på..


Brugbart svar (0)

Svar #7
05. oktober 2010 af NejTilSvampe

jeg har et bud. 

2*6,2 = 12,4

tan(pi) = 0 , tan(2pi) = 0  osv. som #1 skrev ganger du pi med et helt tal får du 0.

så L = 12,4 *a-1 , hvor a er et helt tal. Det må vel være alle løsningerne.


Brugbart svar (0)

Svar #8
05. oktober 2010 af NejTilSvampe

#6

tan(1/x) = 0

1/x = pi*a

x = 1/pi*a


Svar #9
05. oktober 2010 af 070065 (Slettet)

x= 1/pi*a

hvad er a?


Brugbart svar (0)

Svar #10
05. oktober 2010 af peter lind

Der skal stå x = 1/(πa). a er et helt tal forskelligt fra 0. Der er uendelig mange løsninger til ligningen.


Svar #11
05. oktober 2010 af 070065 (Slettet)

lad mig skrive hele ligningen op...

((9,82*132)/2π)*tan((2π*6,2)/L)=0

L=?


Brugbart svar (0)

Svar #12
05. oktober 2010 af peter lind

((9,82*132)/2π)*tan((2π*6,2)/L)=0 <=> tan((2π*6,2)/L)=0 <=>  (2π*6,2)/L= p*π hvor p er et helt tal


Brugbart svar (0)

Svar #13
05. oktober 2010 af Erik Morsing (Slettet)

Det er i virkeligheden så nemt. Hvis du tegner enhedscirklen og også tegner tangens, så kan du se dig ud af det.


Svar #14
05. oktober 2010 af 070065 (Slettet)

tak til jer alle.... jeg tror jeg har den.:)


Brugbart svar (0)

Svar #15
05. oktober 2010 af NejTilSvampe

ups nvm :)


Skriv et svar til: Isoler x fra tanx

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.