Matematik

Trigonometri

09. april 2005 af DTC (Slettet)
En opgave lyder: Linjen l går gennem (1,3) og danner en vinkel på 65grader med x-aksen. Angiv mulige lininger for l.

Vil nogen give et råd til en formel eller noget...? Jeg er helt lost...

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. april 2005 af sontas (Slettet)

Jeg mener selv du har været ind på det tidligere, men brug tangens til vinklen for at finde hældningskoefficienten og da du også kender et punkt på linjen kan du finde forskriften af :

y-y0 = a(x-x0)

Svar #2
09. april 2005 af DTC (Slettet)

Takker!
y = tan65graderX - tan65grader + 3
ik..?

Brugbart svar (0)

Svar #3
09. april 2005 af Epsilon (Slettet)

DTC,

Som jeg skrev i denne tråd;

https://www.studieportalen.dk/forum/viewtopic.php?t=90017

kender du relationen mellem liniens hældningskoefficient a og vinklen v fra x-aksen til linien;

tan(v) = a

hvoraf

v = arctan(a)

Arcus tangens til hældningen a returnerer den mindste vinkel fra x-aksen til linien; mere præcist

v E ]-90;90[

v E ]-90;0[ for a
v E [0;90[ for a >= 0

En vinkel på 65deg mellem linien og x-aksen kan realiseres på to måder;

v = -65deg
w = 65deg

og disse svarer som bekendt til hældningskoefficienter med modsat fortegn.

Dernæst bruger du forslaget givet i #1.

//Singularity

Brugbart svar (0)

Svar #4
09. april 2005 af Epsilon (Slettet)

#2: Jo, det er korrekt. Hvad med den anden mulighed?

//Singularity

Svar #5
09. april 2005 af DTC (Slettet)

#4: 2. mulighed må være y = tan(-65grader)X - tan65grader + 3...

Brugbart svar (0)

Svar #6
09. april 2005 af Epsilon (Slettet)

#5: Næsten korrekt - du laver en fortegnsfejl. Således;

y = tan(-65grader)*x + tan(65grader) + 3

//Singularity

Skriv et svar til: Trigonometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.