Matematik

Forskrift for stamfunktionen F til f....

06. oktober 2010 af EmilieBN (Slettet)

Hej... jeg har fået stillet en meget svær opgave...

Jeg har en graf hvor linjen A går igennem 0,-1          1,1        2,3
Jeg skal angive en forskrift for stamfunktionen F til f, hvis graf har  A som tangent i (1,5;f(1,5)) 

Kunne virklig bruge hjælp


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

Du skal kende forskriften for f for at løse denne opgave.


Svar #2
06. oktober 2010 af EmilieBN (Slettet)

 Hvordan kan jeg finde det? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. oktober 2010 af NejTilSvampe

Hvad er f(x) = ??


Svar #4
06. oktober 2010 af EmilieBN (Slettet)

 Det får man ikke oplyst :')


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2

Opgaven omtaler en funktion f(x). Opgaven må også indeholde forskriften for f(x) .


Svar #6
06. oktober 2010 af EmilieBN (Slettet)

 Nej. Det jeg har skrevet er det eneste der står i opgaven..


Brugbart svar (0)

Svar #7
06. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#6

Så må det være således: 

Stamfunktionen F(x) til f(x) er

F(x) = ∫f(x)dx + k

Linien A har ligningen y = 2x -1 . Hvis grafen for f(x) har A som tangent i (1,5 ; f(1,5)) ved vi så, at dette punkt ligger på A, dvs

f(1,5) = 3-1 = 2 , og f'(1,5) = 2 .

Men meget længere kan vi ikke komme uden at kende f(x) .


Skriv et svar til: Forskrift for stamfunktionen F til f....

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.