Kemi

Kemisk ligvægt

06. oktober 2010 af muju (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hey alle sammen jeg har en opgave som ser således ud:

Vi ser på ammoniakligvægten:

3H2(g)+N2(g)→2NH3(g) Kc=0,058M-² (500 grader C)

En blandning af H2, N2 og NH3 har følgende sammensætning

(H2)=0,131 M (N2)=0,252M ( NH3)=0,0213M

Temperatuen er 500 grader. er systemet i ligevægt? 

Hvis der er nogen der kan hjælpe mig så være søde og skynde jer


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. oktober 2010 af Phienix (Slettet)

Kc = [NH3]2 / ( [H2]3[N2] ) = 0.058     (det skærer i mit hjerte at se en enhed på en ligevægtskonstant! )

Sæt dine tal ind og se om dit resultat passer med din værdi, 0.058. Jeg kan sige dig at systemet ikke er i ligevægt og at ligevægten vil forskyde sig mod venstre for at opnå ligevægten :).


Svar #2
06. oktober 2010 af muju (Slettet)

tusind tak du har lige reddet mig


Skriv et svar til: Kemisk ligvægt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.