Matematik

funktioner- Hjælp

06. oktober 2010 af IraQiiia (Slettet) - Niveau: B-niveau

heej der er lige en opgave jeg ikk kan finde ud af

f(x)=(x+1)^2-3 , x≤-1,

g(x)=-1+√x+3     og     h(x)=-1-√x+3

gør rede for hvilken af funktionerne g og h, der er f-¹.

angiv en forskrift for den omvendte funktion til den graf af g og h, der ikk er f-¹


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

I dine udtryk for g(x) og h(x) skal du have parentes omkring √(x+3)

Find den omvendte til y = f(x) = (x+1)2 -3 ved at isolere x udtrykt ved y og afgør så om g(x) eller h(x) er den omvendte.


Svar #2
06. oktober 2010 af IraQiiia (Slettet)

forstår det ikke :(

kan du uddybe det lidt mere


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. oktober 2010 af kums (Slettet)

y=(x+1)^2-3

y+3=(x+1)^2                      læg 3 til på begge sider af lig..

kvadratrod(y+3)=x+1        tag kvadratrod p på ....

kvadratrod(y+3)-1=x        træk en fra

skift variabel

f-1  (x)=   kvadratrod(x+3)-1 

altså er g den omvendte funktion.

Du kan også indsætte et tal fx. x=2 på x's plads f(2)=(2+1)^2-3=6

derefter skal du indsætte 6 på x's plads i g og h, der hvor du får 2 er den omvendte funktion.


Svar #4
06. oktober 2010 af IraQiiia (Slettet)

ok tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: funktioner- Hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.