Matematik

omskriv til en potens

07. oktober 2010 af mig62 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Er lidt på den her:

4 : a opløftet i 6 potens

Er svaret  her 4 * a opløftet i -6 potens

Hvad søren er så 3 : a opløftet i -8 potens???


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. oktober 2010 af mette48 (Slettet)

(4/a)6 = (4*a-1)6 = 46*(a-1)6 = 46*a(-1*6)

Jeg er lidt i tvivl om parentesen skal være der, det er svært at se af din tekst

(3/a)-8 eller 3/a-8   ?

omskriver /a til a-1

bruger potensreglerne

(a*b)n = an*bn

og

(an)p= an*p


Skriv et svar til: omskriv til en potens

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.