Matematik

komplekse tal - haster!

07. oktober 2010 af mysticalgirl (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Lad u betegne det komplekse tal u = 1-2i.
Bestem u^2 på formen a+ib.
Bestem derefter løsningerne til den komplekse ligning

z^2+z+(1+i) = 0


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

Udregn

u2 = u·u = (1-2i)2 , hvor det benyttes at i2 = -1 .


Skriv et svar til: komplekse tal - haster!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.