Matematik

Faktorisering m.m. løs ligning

07. oktober 2010 af bullern (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej :)
Jeg har fået stillet de følgende to opgaver, jeg bøvler lidt med:

1) løs

(x-6)(x^2-25 = 0  

samt: En kasse hvis rumfang er 200 har en dybde på b og længde på x, x er 3 gange så stor som b.

Opskriv en funktion til at bestemme rumfanget 

Håber nogle kan hjælpe! 


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. oktober 2010 af ramme2 (Slettet)

Opgave 1 skal du finde værdier af x der giver 0, inde i paranteserne. Du har en faktoriseret 3-gradsligning.   indsæt x=6  og første parantes vil blive 0.    (x^2-25   også her finder du røderne  (x2 -25) = 0              x2 =25    Husk også den negative værdi for x. Du får 3 rødder ialt for 3 gradsligningen.     


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. oktober 2010 af mette48 (Slettet)

Jeg går ud fra at det er sjusk, når der mangler en parentes.

(x-6)(x^2-25 = 0

brug (a+b)(a-b)=(a2-b2)

til at omskrive indholdet i den sidste parentes

brug derefter 0-reglen til at finde de 3 løsninger


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. oktober 2010 af mathon

har du tidligere set
                                      a2 - b2 = (a+b)(a-b) ?

 ...................

                                      x2 - 25 = x2 - 52


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. oktober 2010 af mette48 (Slettet)

Rumfanget af en kasse er længde * bredde * højde.

Hvilke oplysninger har du om højden? og hvilke enhedder er der målt i?

Hvorfor skal man lave en funktion til beregning af rumfanget, når det er kendt? Roder du i opgaveteksten?


Svar #5
07. oktober 2010 af bullern (Slettet)

 Det er sjusk, ja. 

Jeg roder ikke i opgaveteksten, læreren har netop rettet det (det var en fejl) her kommer det rigtige:

En kasse har en rektangulær bund hvor bredden b er 3 gange så stor som længden x. Kassen rumfang er 200. Find funktionsudtryk for arealet.

Beklager!


Svar #6
07. oktober 2010 af bullern (Slettet)

 Og tak til ovenstående svar, det hjalp. :-)


Brugbart svar (0)

Svar #7
07. oktober 2010 af mette48 (Slettet)

Overfladeareal af kassen med eller uden bund?


Brugbart svar (0)

Svar #8
07. oktober 2010 af mette48 (Slettet)

Længde x

bredde 3x

højde 200/(x*3x)

Overflade top og bund+lodrette sider+lodrette ender

Areal ialt 2*l*b+2*l*h+2*b*h

2*x*3x+2*x*(200/(x*3x))+2*3x*(200/(x*3x))


Svar #9
07. oktober 2010 af bullern (Slettet)

Det er nemlig hele overfladearealet. 

Men hvis det skal gives som funktionsudtryk?


Skriv et svar til: Faktorisering m.m. løs ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.