Matematik

Kvadrat sætning ? hvordan kommer j igang

07. oktober 2010 af natasjah (Slettet)

Hej skal have hjælp til at løse denne brøk.

1): Benyt bla. kvadratsætninger til at opløse tæller og nævner i faktorer og forkort brøken:

3x2-12x+12 =u
5x2-10x


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

Sæt 3 uden for i tælleren og brug så kvadratsætningen til yderligere at opløse tælleren i faktorer. Sæt fælles faktorer uden for i nævneren og forkort en fælles faktor ud med tælleren.


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. oktober 2010 af mathon

            3x2-12x+12 = 3(x2-4x+4) = 3(x2- 2·x·2 + 22) = 3(x-2)2


Svar #3
07. oktober 2010 af natasjah (Slettet)

Okkan godt se hvad d mener nu mange tak for hjælpen


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#3 -- Nej.

(3x2 -12x +12)/(5x2 -10x) = 3(x-2)2 / (5x(x-2)) = 3(x-2) / (5x)


Svar #5
07. oktober 2010 af natasjah (Slettet)

Jeg har osse denne jeg skal løse hvorfor kan j kun sætte udenfor parantes i nævneren

2. Benyt kvadratsætningerne i tælleren og sæt udenfor parantes i nævneren. Forkort derefter brøken:

4x2-9y2/2x+3y = w


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#5 -- Følg vejledningen til opgaven. Der er ikke noget at sætte udenfor i nævneren. I tælleren benyt kvadratsætningen

a2 -b2 = (a+b)(a-b) . Benyt, at både 4 og 9 er nemme kvadrattal.


Svar #7
07. oktober 2010 af natasjah (Slettet)

4x2-9y^2

= 4^2+9^2-2*4*9


Svar #8
07. oktober 2010 af natasjah (Slettet)

nej

(2+2)(x+3)(x+3)


Brugbart svar (0)

Svar #9
07. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#8

Vi har

(4x2 - 9y2) / (2x+3y) = ((2x)2 -(3y)2) / (2x+3y) = (2x+3y)(2x-3y) / (2x+3y) = 2x -3y


Brugbart svar (0)

Svar #10
07. oktober 2010 af mathon

        4x2-9y2  =  (2x)2 - (3y)2


Svar #11
07. oktober 2010 af natasjah (Slettet)

nårh ja sådan kunne det osse skrives mange tak for jeres hjælp jeg er meget glad for at i kunne hjælpe


Skriv et svar til: Kvadrat sætning ? hvordan kommer j igang

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.