Matematik

find s

08. oktober 2010 af kennethsørensen (Slettet)

jeg har to ligninger s = 1 / 2* a *t ^2 og v = a*t.

s, t, v og a er positive størrelser.

hvordan finder jeg s udtrykt ved v og a?


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. oktober 2010 af mette48 (Slettet)

s = 1 / 2* a *t ^2 

v = a*t ⇒ t=v/a

s=1/2 a* (v/a)2


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

Isoler t af ligningen v = at og indsæt det i ligningen for s = (1/2)at2 .


Svar #3
08. oktober 2010 af kennethsørensen (Slettet)

kommer den så til at hedde:

t = v/a?


Svar #4
08. oktober 2010 af kennethsørensen (Slettet)

jeg forsår ikke helt dit svar mette. hvad er så resultatet?


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#3

Ja, og det indsættes i den anden ligning, som det også er gjort i #1.

#4

Gør Mettes udtryk i #1 færdigt :

s = (1/2)v2/a


Svar #6
08. oktober 2010 af kennethsørensen (Slettet)

hvordan gør jeg det?


Brugbart svar (0)

Svar #7
08. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#6

Det hele er jo gjort for dig med forklaring i de ovenstående indlæg. Hvor har du problemer med at følge det?


Svar #8
08. oktober 2010 af kennethsørensen (Slettet)

jamen jeg kan ikke se hvordan jeg skal gøre s = (1/2)v^2/a færdigt?


Brugbart svar (0)

Svar #9
08. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#8

I #4 stillede du et spm. til Mettes resultat i #1. Jeg forklarede i #5, at du skulle gøre det færdigt og gav så det færdige resultat nedenunder. Du kan vel se, at en faktor a blev forkortet væk?


Svar #10
08. oktober 2010 af kennethsørensen (Slettet)

det må du altså meget undskyld at jeg kommer til at fremstå som dum, men jeg forstår det ikke?


Brugbart svar (0)

Svar #11
08. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#10

Af ligningen v = at isoleres t til t = v/a , som så indsættes i den anden ligning for s:

s = (1/2)a·t2 = (1/2)a·(v/a)2 = (1/2)v2/a

Opgaven gik ud på at udtrykke s ved v og a, dvs. at eliminere t af ligningerne, hvilket hermed er gjort.


Svar #12
08. oktober 2010 af kennethsørensen (Slettet)

okay, hvad så hvis vi f.eks. skal finde v udtrykt ved s og a?


Brugbart svar (0)

Svar #13
08. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#12

Så isolerer man v af udtrykket s = (1/2)v2/a .


Svar #14
08. oktober 2010 af kennethsørensen (Slettet)

så den hedder v^2 = s*(1/2)/a eller hvad?


Brugbart svar (0)

Svar #15
08. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#14

Nej, det er eller hvad. Man ganger med 2 og med a :

v2 = 2sa , hvoraf

v = √(2sa)


Svar #16
08. oktober 2010 af kennethsørensen (Slettet)

når for pokker

og det er så vores resultat?


Brugbart svar (0)

Svar #17
08. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#16

Det er dit resultat, hvis du f.eks. skulle finde v udtrykt ved s og a.


Svar #18
08. oktober 2010 af kennethsørensen (Slettet)

okay, tak.

tror jeg har lidt fat i den nu.


Skriv et svar til: find s

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.