Matematik

Formler og ligninger

09. oktober 2010 af karstenjensenp (Slettet) - Niveau: B-niveau

Det ville bare være super fantastisk, hvis nogle kunne hjælpe mig med denne opgave, da jeg er total lost..

Når spinat blanceres, ændrer vitaminindholdet y sig (målt i bestemte enheder) efter forskriften

y=31,5*0,8871

hvor t er tiden

A) Bestem t for y=19

Nitratindholdet i spinat ændrer sig samtidig og følger forskriften

z=20,3+61,4*0,8841

hvor t er tiden

A) Bestem nitratindholdet, når vitaminindholdet er 15.


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

Skal det være

y = 31,5·0,887t ?

I så fald skal man løse ligningen

19 = 31,5·0,887t

Løs dernæst ligningen

15 = 31,5·0,887t

og bestem z til dette tidspunkt.


Skriv et svar til: Formler og ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.