Matematik

ligninger

09. oktober 2010 af Skønnetøs (Slettet)

Til en fodboldkamp blev det solgt 350 billetter. Prisen for en voksenbillet var 50 kr og en børnebillet kostede 30kr. hvor mange børnebilletter blev det solgt, når den samlede billetindtægt var 15.500 kr.

skal opstille en ligning med to ubekendte:

kan man opstille den således:

50x+y = 350

30x+y=15.500


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. oktober 2010 af kieslich (Slettet)

50x + 30y =15500

x + y = 350

x = antal voksenbiletter    y = antal børnebiletter


Skriv et svar til: ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.