Matematik

Toppunkt (-1,-8). Find b og c

10. oktober 2010 af mallehavn (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej folkens!
Håber nogen kan hjælpe mig, da jeg er fuldstændig lost.

Opgaven lyder;
"Grafen for f(x) = -2x2+bx+c har toppunkt i (-1,-8).
Find b og c og tegn grafen for f."

Hvordan finder jeg b og c? :S


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. oktober 2010 af peter lind

Find f'(x). I toppunktet er f'(x) = 0 så løs  ligningen f'(-1) = 0. Det giver b. Løs derefter ligningen f(-1) = -8


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. oktober 2010 af mathon

      

                         -b/(2a) = -1      c - a·(-1)2 = -8


Skriv et svar til: Toppunkt (-1,-8). Find b og c

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.