Matematik

Ulighed

10. oktober 2010 af hihihej (Slettet)

Hvis man har følgende ulighed:

y≤ 4/3 * x

Kan man så slutte, at y må maks være 1/3 større end x?

Eller er det, at y må maks være 4/3 gange større end x?
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

Det er det sidste.


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. oktober 2010 af Krabasken (Slettet)

KORREKTION :

- Faktisk ingen af delene,

Lad os antage, at x = 3.

y må da højst være 4.

Din første mulighed (1/3 større end x) giver y = 3 + 1/3 = 3 1/3

Din anden mulighed (4/3 gange større end x) giver y = 3 + 4/3 * 3  = 7

Det rigtige svar er : y må maks være 4/3 gange x

Og det er jo egentlig også det, der står i din ulighed . . .
 

Det er ordene "større end x", der er problematiske.


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2

OK, så det ligger i fortolkningen af ordene "4/3 gange større end", hvor jeg ikke lige fangede finessen i det. Jeg er enig i at dit ordvalg "4/3 gange x" er det præcise valg.


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. oktober 2010 af Krabasken (Slettet)

@ # 2

Ja -  for fx. 1/2 gang større end x betyder jo x + 1/2 * x altså 3/2 * x


Skriv et svar til: Ulighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.