Matematik

Reducer

10. oktober 2010 af Silahm (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er der nogle som kan finde ud af at reducere disse?:

--> log(10x/10y)/x2-y2

--> ea+2/ea+ea+3


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. oktober 2010 af mathon

      

                        (log(10x) - log(10y)) / ((x-y)(x+y))

                       (x-y) / ((x-y)(x+y)) = 1/(x+y)


Svar #2
10. oktober 2010 af Silahm (Slettet)

Kan du også godt finde du af den anden? Skal man ikke bruge naturlig logaritme?


Brugbart svar (1)

Svar #3
11. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2

Er 2) ea+2/(ea + ea+3) ? her kan ea forkortes ud , så man får

    = e2/(1 + e3)


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. oktober 2010 af Duffy

Hurra, så fik han lavet de opgaver. Hvorfor osse lave noget selv?!

STUDIEPORTALEN - slå hjernen fra og lad andre lave dit hjemmearbejde.


Svar #5
11. oktober 2010 af Silahm (Slettet)

#4 -- Hvorfor har du brug for at kommentere ting, der ikke vedrører indlæggets formål, nemlig at besvare spørgmålet og ikke kommentere med unødvendige kommentare?!

#3 -- Men kan man ikke forkorte e2/(1 + e3) mere via naturlig logaritme? --> ln(e2/(1+e3)) ⇔ ln(e2) - ln(e3+1) ⇔ 2-3+1=0

.. Er det rigtig eller kan man ikke forkorte den mere? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #6
11. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#5

Dit interessante forsøg på at forkorte yderligere er ikke rigtigt. Det er korrekt, at

ln(e2/(1+e3)) = ln(e2) - ln(e3+1) = 2 - ln(e3+1)

men det hjælper jo ikke på det oprindelige resultat. Og man bruger ikke ⇔ , men = mellem størrelser, der er lige store.


Svar #7
11. oktober 2010 af Silahm (Slettet)

#6

Men efter 2 - ln(e3+1) kan man ikke så reducere den mere?

Men betyder ⇔ ikke at størrelsen bliver det samme, bare forkortet?


Skriv et svar til: Reducer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.