Matematik

Differentialregning: bestem a,b og c

10. oktober 2010 af Bjarke005 (Slettet)

Opgaven lyder:

Et andengradspolynomium er givet ved f(x) = ax2 + bx +c

bestem tallene a,b og c, når der oplyses, at f(0)=1,  f´(0) =3  og  f(2) = 15

Er der nogen som kan hjælpe???


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. oktober 2010 af NejTilSvampe

f(0) =1 => c = 1

f'(0) = 3 => b = 3

f(2) = a*2^2 + 3*2 + 1 = 15 => a = ??


Svar #2
10. oktober 2010 af Bjarke005 (Slettet)

Tak :), men hvordan fandt ud af at c=1 og b=3??


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2

f(0) = a·02 + b·0 + c = c = 1 ifølge oplysning

f'(x) = 2ax + b , så

f'(0) = b = 3 ifølge oplysning.

Nu fås

f(2) = a·22 + b·2 + c = 4a + 3·2 + 1 = 4a + 7 = 15 ifølge oplysning, så 4a = 8, a = 2 .


Skriv et svar til: Differentialregning: bestem a,b og c

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.