Matematik

Fast årlig rent

11. oktober 2010 af Sofiesmor (Slettet)

HJÆLP MIG

En person sætter 15000 kr. ind på en konto, med en fast årlig rente på 2,56 %.

- Hvor lang tid går der, før beløbet er fordobbelt ?

I en bestemt kommune kan sammenhængen mellem en families årlige vandbrug og udgiften hertil beskrives ved

f(x)-30,66*x+306,25,

hvor f(x) angiv er udgiften til vand (i kr.), og x angiv er vandforbruget (i m3)

- hvad betyder tallene 30,66 og 306,25 for udgiften til vand?


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

1) Løs ligningen

2 = (1+r)n , hvor r = 2,56% og n er antallet af år. Startkapitalen er ligegyldig for opgavens besvarelse.


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. oktober 2010 af mette48 (Slettet)

f(x)-30,66*x+306,25

jeg går ud fra at der skal stå

f(x) = 30,66*x+306,25

udgiften til vand = m3-prisen *vandforbruget + målerafgiften


Skriv et svar til: Fast årlig rent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.