Matematik

hjælp til rødder tak.

11. oktober 2010 af hallag (Slettet)

Hejsa kan nogle evt. hjælpe mig med den nedstående opgave?

  √(32/(2√2))


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

√(32/(2√2)) = [25/(2·21/2)]1/2 = [25-1-(1/2)]1/2 = (27/2)1/2 = 27/4


Svar #2
11. oktober 2010 af hallag (Slettet)

 okay ;) jeg har fået den til at være:

√32/(2√2)=√(8*4)/(2 √2)=(√8*√4)/(2√2)=(√(2*4)*√4)/(2√2)=(√2*2*2)/(2√2)


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2

I den oprindelige opgave går den ydre √ omkring det hele, mens du i #2 kun lader den første √ række over 32. Som du har skrevet det i #2, reduceres dit resultat til 2, og der er ikke rigtigt.


Skriv et svar til: hjælp til rødder tak.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.