Matematik

Ligning (super umulig!!!!!)

12. oktober 2010 af The_Eel (Slettet) - Niveau: C-niveau

Er der nogen som kan hjælpe mig med den her ligning???

2-(X+3)=-2(X-1)

resultatet skal blive X=3

På forhånd TAK :D


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. oktober 2010 af Megatron1 (Slettet)

2-(x+3)=-2(x-1)

2-x-3=-2x+2

-x-1=-2x+2

-x=-2x+3

x=3


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. oktober 2010 af mette48 (Slettet)

2-(X+3)=-2(X-1)         hæver parentes og ganger ind i den anden parentes

2-x-3=-2x+2              lægger 2x til på begge sider

x-1=2                         lægger 1 til på begge sider

x=3


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. oktober 2010 af chr42 (Slettet)

Begynd med at hæve parenteser - gang ind og skift fortegn, fordi det er minus parenteser.

2-x-3 = -2x+1

Så samler vi lidt

-x-1=-2x+2

lægger 2x til på begge sider

x-1=2

og lægger 1 til

x=3


Svar #4
12. oktober 2010 af The_Eel (Slettet)

tusind tak for hjælpen :D


Skriv et svar til: Ligning (super umulig!!!!!)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.